Plenty of Fish (www.pof.com) is een internationale datingsite met duizenden leden van over de hele wereld. Het uitgangspunt van de datingsite is dat er voor iedere single wel een leuke partner te vinden is en de datingsite helpt je graag om jouw perfecte partner te vinden.

Plenty of Fish: een korte kennismaking

Plenty of Fish is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste gratis datingsites ter wereld. Dit is niet het enige voordeel van de datingsite, want zelf zegt de datingsite ook meer dates, meer relaties en meer bezoekers te hebben dan andere datingsites. Of dit ook echt zo is, is een beetje moeilijk te toetsen. Wat we wel zien aan Plenty of Fish, is dat het aantal leden van deze datingsite inderdaad overweldigend is.

 

Om mensen aan elkaar te koppelen, heeft Plenty of Fish een matchmakingsysteem ontwikkeld. Dit systeem is niet zomaar in elkaar gezet, maar is ontwikkeld in samenwerking met PhD’s van diverse universiteiten in Amerika. Je kunt er dus wel vanuit gaan dat het matchmakingsysteem goed werkt, al hoef je natuurlijk niet verplicht op zoek te gaan naar singles met dit systeem. Heb je zelf een leuk profiel gezien op de datingsite, dan kun je hier ook gewoon contact mee leggen.

De kosten van Plenty of Fish

Plenty of Fish is de grootste gratis datingsite van de wereld, maar er zijn niet alleen gratis leden actief op de datingsite. Je kunt er ook voor kiezen een betaald profiel af te nemen bij de datingsite, maar dit is zeker niet verplicht. Met een gratis profiel kun je een persoonlijk profiel aanmaken, berichten sturen naar andere leden en chatten via de website. Kies je toch voor een betaald profiel, dan kun je tot zestien foto’s op je profiel zetten, uitgebreid de profielen van andere gebruikers bekijken, zien of je verstuurde e-mails gelezen zijn, als eerste getoond worden bij de matchmaking en zien welke leden jouw profiel hebben bekeken. Ook zie je geen advertenties op de website, wat online daten via Plenty of Fish net wat prettiger en leuker maakt.

De pluspunten van Plenty of Fish

Een pluspunt van Plenty of Fish is het feit dat deze datingsite echt goed te gebruiken is zonder betaald profiel. Je kunt er altijd nog voor kiezen om een betaald profiel af te nemen bij de datingsite, maar dit is niet per se nodig om in contact te komen met leuke singles. Een ander pluspunt van de datingsite, is het feit dat de datingsite zo veel leden heeft. Hoe meer leden een datingsite heeft, hoe groter de kans is dat je jouw ideale partner kunt vinden via deze datingsite. Het grote en nog altijd stijgende ledenaantal van Plenty of Fish is dan ook zeker een pluspunt van de website.

De minpunten van Plenty of Fish

Een minpunt van Plenty of Fish, is het feit dat er veel fake leden actief zijn op deze datingsite. Dit komt omdat de datingsite gratis te gebruiken is, waardoor fake leden niet afgeschrikt worden. Kom je in contact met iemand via deze datingsite, wees dan altijd kritisch en controleer goed of het om een echt lid gaat. Een ander minpunt van deze site, is het feit dat het een internationale datingsite is. Het kan even duren voor je in contact komt met een single bij jou in de buurt, aangezien er ook veel Amerikanen en mensen met andere nationaliteiten actief zijn op de datingsite.

Het eindoordeel van Plenty of Fish

Plenty of Fish is een gebruiksvriendelijke datingsite die voor een groot deel gratis te gebruiken is. De datingsite is geschikt voor mensen die internationaal willen daten en hier geen geld voor willen betalen. Een minpunt van de datingsite is dat er veel fake profielen actief zijn onder de leden. Ben daarom altijd alert bij het online daten en kap een contact af als je twijfelt over de echtheid van het betreffende profiel.

 

6.5 Beoordeling
Plenty of Fish

Om mensen aan elkaar te koppelen, heeft Plenty of Fish een matchmakingsysteem ontwikkeld.

Populariteit
7
Gebruikersgemak
7
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6
Kosten
6

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review