Elitedating is een datingsite die zich specifiek richt op hoger opgeleiden, ofwel mensen met een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Op veel online datingnetwerken wordt nauwelijks of geen rekening gehouden met de achtergrond van leden. Denk aan de opleiding die zij hebben afgerond of momenteel nog volgen, de branche waarin zij actief zijn of het werk wat zij dagelijks doen. Door rekening te houden met de achtergrond van leden, wordt het makkelijker om geschikte matches te vinden. Vaak zoeken hoger opgeleide leden iemand die dezelfde achtergrond heeft. Zo ben je er immers van verzekerd dat een ander lid hetzelfde opleidings- en denkniveau heeft.

Waarom zou ik voor Elitedating kiezen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor het aanmaken van een profiel op Elitedating. Voor veel leden van deze datingsite is een van die redenen dat Elitedating zich op de toplaag van de Belgische samenleving richt, als het aankomt op opleidingsniveau. Bij het aanmaken van een account moeten nieuwe leven een uitgebreide persoonlijkheidstest uitvoeren. Op basis van deze test kan bepaald worden van het denkniveau van iemand is, wat het in een later stadium makkelijker maakt om een geschikte match te vinden. Deze test koppelt je namelijk aan andere leden van het datingnetwerk.

De persoonlijkheidstest richt zich niet alleen op je achtergrond, opleidings- en denkniveau, ook komen persoonlijke kenmerken, hobby’s, etc. aan bod. Door deze test nauwkeurig in te vullen wordt de kans groter dat je een geschikte match op Elitedating zal vinden. Daarbij zorgt de persoonlijkheidstest ervoor dat alleen de serieuze leden over zullen blijven. Mensen die enkel een profiel aanmaken om andermans profiel te kunnen bekijken zullen bijvoorbeeld niet het geduld hebben om de uitgebreide vragenlijst in te voeren.

Een ander voordeel aan Elitedating is de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid bij het gebruik van de website. De verschillende functies van deze datingsite zijn op een overzichtelijke wijze over het menu verdeeld. Mocht je er even niet uit denken te komen, dan kun je altijd terugvallen op de FAQ of helpdesk van de website, waar ze je graag verder helpen.

Een account aanmaken bij Elitedating

Bij Elitedating heb je de keuze uit een gratis en een betaald lidmaatschap. Nieuwe leden krijgen standaard een gratis account, die zij op kunnen hogen naar een betaald account. Tijdens het aanmaken van een account dien je de persoonlijkheidstest uit te voeren, zodat je profiel steeds verder wordt ingevuld. Na het aanmaken van het account krijg je direct aan aantal mogelijke matches aangeboden.

Om andere leden berichten te kunnen sturen dien je een betaald lidmaatschap af te sluiten, waarmee je een onbeperkt aantal berichten kunt versturen en ontvangen. Overigens is het met een gratis account wel mogelijk om berichten van andere leden te ontvangen. Buiten het feit dat het erg fijn is dat je met een betaald lidmaatschap berichten kunt versturen, zorgt een betaald lidmaatschap er ook voor dat je profiel vaker aan andere leden wordt aangeboden als mogelijke match. Dit vergroot de kans op een succesvolle match!

Wil je de kans op een match nog verder vergroten? Kies dan voor een Premium Plus-lidmaatschap, waarmee je alle mogelijkheden van Elitedating kunt gebruiken. Daarbij krijg je met een dergelijk account meer matchvoorstellen aangeboden en kun je een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel downloaden. Dit komt ook van pas als je ergens anders een account aan zou maken op een later moment.

Hoge instapdrempel kan een nadeel vormen

Hoewel Elitedating tal van interessante voordelen heeft, vormt de relatief hoge instapdrempel voor sommige leden een obstakel. Niet iedereen zit te wachten op de uitgebreide persoonlijkheidstest die bij het aanmaken van een account afgenomen wordt. Daarbij kost dit erg veel tijd, door een totaal van meer dan 250 verschillende vragen.

Voor de een is het een nadeel, voor de ander een groot voordeel! Door de persoonlijkheidstest wordt de kans op een succesvolle match groter en neemt de kans op nepprofielen aanzienlijk af. Nepprofielen nemen vaak niet de tijd om zoveel verschillende vragen serieus in te vullen.

Heb jij al een account bij Elitedating?

Op basis van deze uitgebreide analyse van Elitedating en de zeer positieve recensies op internet kan geconcludeerd worden dat Elitedating een zeer goede datingsite is. De datingsite zorgt ervoor dat alleen serieuze leden actief blijven, probeert het aantal nepprofielen naar nul te brengen en biedt verschillende mogelijkheden om de ideale partner voor jezelf te vinden. Wees je ervan bewust dat het aanmaken van een account veel tijd kan kosten! Neem hier dan ook de tijd voor, zodat je de persoonlijkheidstest op een eerlijke manier in kunt vullen. Dit vergroot de kans op succesvolle matches.

Zoekwoord:

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review