Relatieplanet, wie denkt er niet meteen aan als het over online dating gaat? Deze online datingsite is een van de grootste datingsites van dit moment. Relatieplanet richt zich duidelijk op serieuze singles, die meer zoeken dan een eenmalige seksafspraak. Zowel in Beglië, als in Nederland zijn duizenden single mannen en vrouwen op zoek naar een partner voor de rest van hun leven via dit datingnetwerk. Dat Relatieplanet kwaliteit biedt blijkt wel uit het feit dat het datingnetwerk al meermaals de titel “Website van het Jaar” in de categorie datingsites wist te winnen.

 

Kortom, Relatieplanet is zeker een bezoekje waard als je momenteel op zoek bent naar een leuke single man of vrouw voor een serieus contact. De website heeft sinds haar oprichting in Nederland in 2002 een ledenbestand van meer dan twee miljoen leden opgebouwd.

Veel functies voor een gratis account

Hoewel Relatieplanet een van de grootste websites op het gebied van online dating is, biedt de website opvallend veel functies voor leden met een gratis account. Veel grote datingsites zoeken naar mogelijkheden om hun omzet te vergroten, waar leden met een gratis account doorgaans de dupe van worden. Dit is bij Relatieplanet niet het geval! Vanzelfsprekend biedt een betaald lidmaatschap je verschillende extra voordelen, waar we later in dat artikel nog op terugkomen.

Zowel voor leden, als voor niet-leden worden verschillende activiteiten georganiseerd door Relatieplanet. Denk bijvoorbeeld aan leuke feesten voor singles, workshops, enzovoorts. Zo kun je nieuwe matches op een vrijblijvende en in een veilige omgeving beter leren kennen. Niet iedereen vindt het een fijn idee om na een maand in het echt af te spreken met iemand die je via een datingsite hebt leren kennen. Deze evenementen bieden hier de oplossing voor!

Een derde punt die Relatieplanet zo populair maakt onder singles die via internet op zoek zijn naar een nieuwe partner, is de snelle en vriendelijke klantenservice. Je kunt dagelijks van 9.00 uur tot 23.00 uur bij de klantenservice terecht met al je vragen over online dating, over de functies die Relatieplanet haar leden biedt, enzovoorts. Zo hoef je geen tijden te wachten, maar word je vrijwel meteen geholpen! Zeker als het gaat om het gebruik van functies, of bijvoorbeeld het aanspreken van mogelijke matches binnen het datingnetwerk, is een snel antwoord wellicht gewenst.

Aan de slag: een account aanmaken

Het aanmaken van een account op de website van Relatieplanet is heel eenvoudig en kost weinig tijd. Daarbij kun je altijd een gratis account aanmaken! Met een gratis account kun je vrijblijvend en onbeperkt naar matches zoeken met de zoekfunctie op de website, kun je profielfoto’s van andere leden bekijken en kun je iedere dag vijf interesseberichten naar leden sturen. Let wel, deze interesseberichten kun je helaas niet zelf schrijven. Als je voor een gratis account kiest zal je reclameblokken op de website zien. Deze verdwijnen als je overstapt op een betaald lidmaatschap.

Heb je een leuke match gevonden? Neem een betaald lidmaatschap en begin met het versturen van persoonlijke berichten. Ook kun je met een betaald lidmaatschap chatten, meer foto’s van leden bekijken, uitgebreider zoeken naar matches, enzovoorts. Een betaald lidmaatschap kun je voor een maand, drie maanden, een half jaar of een jaar afsluiten. Naarmate je het lidmaatschap voor een langere periode afsluit, zal het abonnement steeds voordeliger worden. De kosten voor een betaald lidmaatschap beginnen vanaf €7,20 per maand.

Wat zijn de voor- en nadelen van Relatieplanet?

Relatieplanet is niet voor niets een van de grootste datingsites voor single mannen en vrouwen uit Nederland en België. De website heeft een groot ledenbestand om de kans op een match te vergroten, de website heeft een vriendelijke, overzichtelijke en betrouwbare uitstraling, enzovoorts. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan het gebruik van Relatieplanet als datingsite. Doordat de website vrij toegankelijk is en het voor iedereen mogelijk blijk om een gratis account aan te maken, is er een relatief groot aantal nepprofielen op de website actief. Nepprofielen proberen je vaak geld afhandig te maken met mooie verhalen, trieste gebeurtenissen, enzovoorts. Trap hier niet in! De nepprofielen spelen slim in op je emoties en gevoelens, waardoor het soms erg lastig kan zijn om nepprofielen te herkennen. Wanneer je geld overgemaakt hebt laten de nepprofielen vaak niets meer van zich horen en ben je het geld kwijt.

Gelukkig word je op verschillende manieren gewaarschuwd voor de nepprofielen. Daarbij kun je een evenement van Relatieplanet bezoeken om mensen eerst in het echt te zien, alvorens je geld naar ze overmaakt. Vanzelfsprekend werkt Relatieplanet er zelf ook aan om het aantal nepprofielen terug te dringen, om je veiligheid nog beter te kunnen waarborgen.

Heb jij al een account op Relatieplanet?

Wanneer je momenteel nog geen account bij Relatieplanet hebt, is het sterk aan te raden om deze wel aan te maken als je op zoek bent naar een leuke single man of vrouw. Relatieplanet biedt erg veel mogelijkheden voor gratis en betalende leden, organiseert leuke evenementen en is daarbij relatief goedkoop in verhouding met andere online datingsites.

Tip: vul je profiel bij het aanmaken van een account zo volledig mogelijk in! Op deze manier wordt de kans op het vinden van een geschikte match groter.

 

7.5 Beoordeling
Relatieplanet Review

Het aanmaken van een account op de website van Relatieplanet is heel eenvoudig en kost weinig tijd. Daarbij kun je altijd een gratis account aanmaken!

Populariteit
8.5
Gebruikersgemak
8
Functionaliteiten
8
Klantenservice
7.5
Kosten
7

Zoekwoord:

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review