Meetic is een van oorsprong Franse online datingsite, die in 2001 werd opgericht en inmiddels meer dan dertig miljoen leden heeft. Hoewel Meetic in Frankrijk opgestart werd, zijn er inmiddels leden van over de hele wereld actief binnen dit datingnetwerk. Ook Belgische en Nederlandse single mannen en vrouwen zoeken via Meetic naar een geschikte partner om de rest van hun leven mee te delen. In het verleden werd deze datingsite door grote onderzoeksbureaus als Nielsen en Comscore uitgeroepen tot de beste online datingsite voor singles. Reden genoeg om deze datingsite eens uit te proberen als je momenteel zelf ook op zoek bent naar een nieuwe partner!

Op zoek naar een nieuwe liedes met Meetic

Met Meetic wordt het vinden van een nieuwe partner relatief makkelijk. De website beschikt over een krachtig matchingsalgoritme, die verschillende voorstellen doet op basis van de gegevens uit je profiel. Door het grote aantal leden van Meetic is de kans erg groot dat er in het ledenbestand single mannen of vrouwen voorkomen die bij je profiel aansluiten. Het is vervolgens aan jou om te bepalen of je deze potentiële matches een bericht stuurt, of eerst nog even afwacht. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een geschikte match.

In vergelijking met veel andere datingsites is Meetic een van de grootsten! Dit betekent niet alleen dat je een grote kans hebt om een leuke single te vinden, ook is de doorloop vrij groot. Dagelijks komen er tientallen nieuwe singles bij, waardoor het leuk blijft om te zoeken naar geschikte matches.

Betalen voor serieuze online dating

Wanneer je serieus op zoek wilt gaan naar een partner, is een betaald lidmaatschap bijna noodzakelijk. Met een gratis account, die heel eenvoudig aan te maken is, kun je dagelijks slechts vijf profielen van andere leden bekijken. Ook zijn de mogelijkheden van de zoekfunctie vrij beperkt, wat het soms lastig maakt om een leuke match te vinden. Daarbij wil je een geschikte match een bericht kunnen sturen, wil je nieuwe mensen leren kennen in de chat, enzovoorts. Dit kan enkel met een betaald account!

Een betaald account (vanaf €15,- per maand af te sluiten) biedt daarbij nog verschillende andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om meer foto’s van andere leden te kunnen bekijken, berichten die aan jou gestuurd zijn te kunnen lezen, enzovoorts. Er worden verschillende betaalde lidmaatschappen aangeboden, namelijk: Control en Premium. Met Control is het mogelijk om een leesbevestiging te krijgen als mensen je berichten gelezen hebben, kun je ervoor kiezen om jezelf onzichtbaar te maken als je online bent en kun je een afwezigheidsmanager instellen. Je houdt hierdoor de controle over je account.

Een Premium-lidmaatschap biedt naast de voordelen van een Control-lidmaatschap nog enkele extra functies. Zo kun je gratis leden berichten naar je laten sturen, kun je zelf berichten versturen, enzovoorts. Ook plaatst het zoekalgoritme je profiel hoger in de ranglijst met dit type account, wat de kans op een match vergroot.

Voor- en nadelen van Meetic

Hoewel Meetic tal van verschillende voordelen heeft, is het niet onbelangrijk om ook de nadelen van deze website vooraf voor jezelf op een rijtje te zetten. Het belangrijkste nadeel hierbij is dat je zonder een betaald lidmaatschap weinig kans van slagen hebt. Je kunt immers maar weinig profielen bekijken, het versturen van berichten naar andere gratis leden is niet mogelijk, je kunt nog niet chatten, enzovoorts. Ook heeft deze datingsite banden met Lexa, een andere grote datingsite. Niet iedereen vindt dit een fijn idee, met het oog op hun privacy.

Gelukkig zijn er voldoende voordelen aan het gebruik van Meetic, die de nadelen doen vervagen. Het grote aantal leden zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kans op een match erg groot is! Daarbij kan de noodzaak van een betaald lidmaatschap ook als een voordeel worden gezien, omdat er op deze manier enkel serieuze leden actief zijn. De leden die inactief zijn en nepprofielen zullen niet snel betalen voor een betaald lidmaatschap.

Tenslotte is ook het matchingssysteem van Meetic een groot voordeel ten opzichte van andere online datingsites. Meetic koppelt je aan andere leden, waarvan het profiel goed aansluit bij je eigen profiel. De kans dat je op die manier een leuke match vindt die qua karakter bij je past, wordt hierdoor groter.

Aan de slag: een leuke match vinden bij Meetic!

Nu je de belangrijkste voor- en nadelen van Meetic voor jezelf op een rijtje hebt gezet, is het tijd om aan de slag te gaan met het vinden van een leuke match. Maak een gratis account aan bij dit datingnetwerk en start vandaag nog met zoeken! Wees je ervan bewust dat je voor een grote kans van slagen een betaald lidmaatschap aan zal moeten schaffen. Mocht je dit een groot probleem vinden, dan kun je beter voor een alternatief kiezen.

Heb je een leuke date gevonden? Zorg er dan altijd voor dat je zijn of haar identiteit controleert. Zo voorkom je dat je een date hebt met een nepprofiel!

ACTIE!

Zoekwoord:

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review