Tinder is een van de nieuwste vormen van online dating, wat zich in eerste instantie voornamelijk richtte op jongvolwassenen. Voor deze groep single mannen en vrouwen zijn momenteel nog weinig datingnetwerken beschikbaar, waardoor Tinder al snel aan populariteit won. Met deze site is het mogelijk om aan de hand van een app op je mobiele telefoon of tablet in contact te komen met andere leden. Je hoeft geen uitgebreid profiel aan te maken, maar logt simpelweg in met je Facebook-account. Vervolgens kun je zelf aangeven welke foto’s wel, en welke foto’s niet op je Tinderprofiel zichtbaar moeten zijn. Naast de koppeling met Facebook, is het tegenwoordig ook mogelijk om je account op deze site te koppelen aan een Instagramaccount. Het is niet mogelijk om Tinder op een computer te gebruiken, omdat het datingnetwerk zich enkel op mobiele apparaten richt.

Wat maakt Tinder tot een uniek datingnetwerk?

Het voornaamste verschil tussen Tinder en andere datingnetwerken is het feit dat Tinder alleen op mobiele apparaten werkt. Ook is het met Tinder mogelijk om direct met andere leden te praten, mits je een match met elkaar hebt. Je hoeft hiervoor geen betaald account aan te schaffen. Dit sluit uit aan bij de doelgroep van Tinder, wat voornamelijk een jonger publiek is. Zij willen geen geld uitgeven aan datingsites, omdat ze ook nog geregeld in een kroeg of uitgaansgelegenheid zullen komen om (gratis) single mensen te leren kennen.

Je hebt een match met andere leden als jullie elkaar allebei de goede kant op ‘swipen’. Bij ieder lid zie je een of meerdere foto’s, de leeftijd en de afstand die hij of zij bij je vandaan is. Voor leden is het mogelijk om hier nog een korte tekst aan toe te voegen, met hobby’s, je favoriete eten, enzovoorts.

Voordelen aan het gebruik van Tinder

Tinder brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Naast het feit dat Tinder gratis te gebruiken is, onderscheidt het datingnetwerk zich daarnaast met een uniek matchingsprincipe. Je wordt met deze site gekoppeld aan single mannen en vrouwen van een vooraf bepaalde leeftijd, die in een straal van 0-150 kilometer bij je uit de buurt zijn. Als je aangeeft alleen op zoek te zijn naar singles die op maximaal 25 kilometer bij je vandaan zijn, dan zal je ook alleen singles uit je omgeving vinden. Op die manier voorkom je dat de reisafstand na verloop van tijd een nadeel speelt.

Ook is het leuk dat je elkaars foto’s na het hebben van een match kunt liken. Zo kun je een match vertellen hoe leuk zijn of haar foto’s zijn! Leden die je zelf niet leuk vindt, veeg je simpelweg de andere kant op. Zo kunnen ze je geen berichten meer sturen, je foto’s niet meer zien, etc.

Een vleeskeuring of een uitgebreid datingnetwerk?

Veel mensen zien deze site als een goedkope vleeskeuring, waarbij meiden met sexy kleding en jongens met ontbloot bovenlichaam vaak de voorkeur krijgen boven andere leuke single mannen en vrouwen. Ook beoordeel je anderen enkel op basis van hun uiterlijk en pas later ook op basis van hun innerlijk. Als het al zover komt, want veel leden van deze site zijn inactief of praten slechts met een select aantal matches. Zij gebruiken Tinder bijvoorbeeld om hun eigen ego op te krikken door het grote aantal matches wat zij hier hebben, in plaats van dat zij zoeken naar een leuke single.

Een ander nadeel aan het gebruik van Tinder is dat er veel nepprofielen actief zijn. Deze site probeert er alles aan te doen om deze nepprofielen te weren, maar dat blijkt helaas nog niet altijd te lukken.

Maak een gratis account aan voor Tinder

Zoals eerder al vermeld werd, is het heel eenvoudig om een profiel aan te maken voor Tinder. Je downloadt de app, logt in met je Facebookprofiel en geeft vervolgens aan welke foto’s zichtbaar mogen zijn voor andere leden. Je kunt je profiel uitbreiden met een kort introductietekstje over jezelf. Het aanmaken van een account is volledig gratis en brengt geen verplichtingen met zich mee.

Met een gratis account kun je met andere leden praten, maar is het niet mogelijk om onbeperkt te swipen. Er zit een limiet aan het aantal matches wat je per dag kunt hebben op Tinder, wat je voorkomt met een betaald account. Het merendeel van de leden van deze site houdt het echter bij een gratis account.

Conclusie: Tinder is leuk, maar niet altijd serieus!

Tinder is een groot succes onder internationale jongeren en jongvolwassenen, die een match met elkaar proberen te krijgen aan de hand van het naar links of naar rechts schuiven van foto’s. Het grote aantal nepprofielen en het aantal leden wat inactief is, zorgt ervoor dat Tinder weliswaar een leuke app is voor jongeren, maar vaak niet als een serieus datingnetwerk wordt beschouwd. Zeker voor ouderen is het vaak interessanter om op andere datingsites te zoeken naar een single man of vrouw.

 

6.5 Beoordeling
Tinder Review

Het voornaamste verschil tussen Tinder en andere datingnetwerken is het feit dat Tinder alleen op mobiele apparaten werkt.

Populariteit
6.5
Gebruikersgemak
7
Functionaliteiten
6.5
Klantenservice
6.5
Kosten
6.5

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review