Meetplaza is een online datingsite die zich richt op serieuze single mannen en vrouwen, die momenteel op zoek zijn naar een nieuwe partner voor de rest van hun leven. In tegenstelling tot veel andere online datingsite richt Meetplaza zich niet op de single die zoeken naar een seksdate, evenals dat ook swingers niet op de juiste plek zijn bij Meetplaza.

Deze datingsite is relatief jong en werd in 2007 opgericht. Het datingplatform heeft haar hoofdkantoor in Evergem en richt zich voornamelijk op Belgische singles, al zijn er ook Nederlandse singles op de datingsite actief. Volgens de laatste cijfers heeft het datingnetwerk een ledenbestand van zo’n 45.000 single mannen en vrouwen.

Meetplaza trekt een brede doelgroep aan

Een van de dingen die vrijwel meteen opvalt als je enige tijd actief bent op Meetplaza, is de zeer brede doelgroep die deze datingsite aantrekt. Of je nu op zoek bent naar een vaste partner, of matches zoekt om eerst een vriendschap mee op te kunnen bouwen, Meetplaza faciliteert het voor je. Ga bijvoorbeeld eerst een aantal keer met elkaar uiteten, breng een bezoek aan de bioscoop of bezoek jullie favoriete stad. Van daaruit kun je kijken of jullie serieus willen daten, of het bij een vriendschap houden.

Niet iedereen wordt standaard tot de datingsite toegelaten! Alle profielen worden handmatig gecontroleerd door het team van Meetplaza, om de kans op nepprofielen zo klein mogelijk te maken. Nepprofielen vormen al tijden een groot probleem voor veel online datingnetwerken, waardoor het erg fijn is dat Meetplaza profielen handmatig controleert. Ook profielen die al een langere tijd inactief zijn worden verwijderd.

Direct een gratis profiel aanmaken

Standaard kun je een gratis profiel aanmaken bij Meetplaza, waarmee je de basisfuncties van de website kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van profielen, het bekijken van de profielfoto’s van mogelijke matches, het chatten met andere leden van de datingsite in een algemene chat, enzovoorts. Opvallend is ook dat je met een gratis account berichten kunt sturen naar andere leden. Dit kan op veel datingsites enkel met een betaald account. Wanneer je echter een serieus contact met bepaalde matches op wilt bouwen, zal je over moeten stappen op een betaald lidmaatschap. Door betaald lidmaatschappen aan te bieden wordt de kans op nepprofielen nog verder geminimaliseerd.

Meetplaza: de voor- en nadelen op een rij

Opvallend is dat er maar heel weinig negatieve punten te vinden zijn over Meetplaza en de functies die deze datingsite aanbiedt. Enkel het feit dat het verwijderen van een account soms wat lastig kan zijn wordt als nadeel genoemd door bestaande leden. Daarbij vindt niet iedereen het fijn om te moeten betalen voor het gebruik van alle functies op de website van Meetplaza. Bedenk je in dit geval dat er zonder de betaalde functies veel meer nepprofielen actief zouden zijn.

De voornaamste voordelen van Meetplaza zijn de diversiteit onder de leden die hier actief zijn, de mogelijkheid om met andere leden te chatten zonder direct een betaald account aan te moeten schaffen en de overzichtelijk vormgegeven website. De verschillende functies van Meetplaza heb je doorgaans razendsnel gevonden, het is eenvoudig om naar andere leden te zoeken en ook het bekijken van profielen verloopt zonder problemen.

Wanneer vind jij een leuke match?

Kortom, Meetplaza is een van de datingsites die sterk aan te raden is. Probeer het zelf ook eens door een gratis account op deze datingsite aan te maken! Met het gratis account kun je rondkijken en direct met anderen chatten, om te kijken of de leden van Meetplaza aansluiten bij je verwachtingen en wensen. Mocht je een leuke match gevonden denken te hebben, dan kun je elkaar privéberichten sturen en wellicht nadenken over een date buiten de datingsite om.

Het is verstandig om bij het leggen van contact met andere leden direct duidelijk te maken wat je verwachtingen van het contact zijn. Door het brede publiek wat actief is op Meetplaza, kan het voorkomen dat je iemand treft die niet op zoek is naar een nieuwe partner. Hij of zij kan bijvoorbeeld een maatje zoeken om af en toe mee te eten, om mee naar de bioscoop te gaan, enzovoorts. Door je verwachtingen vooraf kenbaar te maken, voorkom je teleurstellingen in een later stadium. Dit is voor jullie allebei fijner!

 

6.5 Beoordeling
Meetplaza Review

Standaard kun je een gratis profiel aanmaken bij Meetplaza, waarmee je de basisfuncties van de website kunt gebruiken.

Populariteit
6.5
Gebruikersgemak
6
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6
Kosten
6

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review