Seniorengeluk is een online datingsite die zich, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk op senioren richt. Onder deze categorie vallen de single mannen en vrouwen die hun vijftigste levensjaar inmiddels gepasseerd zijn. Voor deze groep singles is het vaak behoorlijk lastig om een nieuwe liefde te vinden, omdat het merendeel van hun leeftijdsgenoten al een vaste relatief heeft of een nieuwe relatie niet meer ziet zitten na een stukgelopen huwelijk. Om welke reden je ook single geworden bent, op Seniorengeluk kun je op zoek gaan naar een leuke single man of vrouw van je eigen leeftijd! Het informele karakter van deze datingsite maakt het erg leuk om weer te gaan daten, zelfs als je al wat ouder bent.

Het meest unieke aan deze datingsite is dat Seniorengeluk zich specifiek op ouderen van boven de vijftig jaar richt. Veel andere datingsites richten zich niet op een dergelijke doelgroep, maar proberen juist dating voor iedereen aan te bieden. Het feit dat deze datingsite zich op ouderen richt, maakt het voor ouderen leuker om te daten! Zij kunnen immers chatten met leeftijdsgenoten, foto’s bekijken van andere single mannen of vrouwen van boven de vijftig jaar, enzovoorts. Het datingnetwerk werd in 2009 opgericht en heeft een hoofdkantoor in Nederland.

Kies tussen een gratis en betaald account

Het aanmaken van een nieuw account op Seniorengeluk is volledig gratis. Met een gratis account kun je echter niet alle functies van dit datingnetwerk gebruiken. Wel is het mogelijk om profielen van andere leden te bekijken, standaardberichten te versturen, foto’s aan je profiel toe te voegen, enzovoorts. Om ook berichten te kunnen ontvangen, te kunnen chatten met andere leden en gepersonaliseerde berichten te kunnen versturen, dien je een betaald lidmaatschap af te sluiten. Een betaald lidmaatschap is al af te sluiten vanaf €20,- per maand, waarna je het lidmaatschap kunt verlengen of stop kunt zetten. Op de website van Seniorengeluk vind je hier meer informatie over.

Belangrijkste voor- en nadelen op een rij

Voor het aanmaken van een account bij Seniorengeluk kan het raadzaam zijn om de verschillende voor- en nadelen van deze datingsite tegen elkaar af te wegen. Zo is het datingnetwerk meermaals in het nieuws gekomen vanwege mogelijke oplichting door leden van het netwerk. Nepprofielen probeerden nietsvermoedende single mannen en vrouwen geld afhandig te maken, zoals dit ook op diverse andere datingsites gebeurt. Inmiddels probeert Seniorengeluk hier onder meer met betaalde lidmaatschappen wat aan te doen. Zonder een betaald lidmaatschap is het erg lastig om een geschikte match te vinden op Seniorengeluk.

Naast deze nadelen zitten er verschillende voordelen aan de datingsite. Zo richt de datingsite zich op een specifieke doelgroep, wat zeker voor senioren zelf een voordeel is. Zij kunnen chatten met leeftijdsgenoten, zonder tussenkomst van de jonge garde. Daarbij kunnen zij ook op latere leeftijd nog op zoek gaan naar een leuke partner voor het laatste deel van hun leven! Daten via Seniorengeluk verloop veilig, wat je kunt zien aan het feit dat het datingnetwerk aangesloten is bij het CBP (College Bescherming van Persoonsgegevens). Mocht je de veiligheid van je gegevens toch nog betwijfelen? Kijk eens naar de handige tips die Seniorengeluk je geeft op het gebied van online dating. Ook kun je altijd terugvallen op de helpdesk, waar medewerkers van Seniorengeluk je telefonisch te woord kunnen staan.

Tot slot maakt Seniorengeluk het zoeken naar een geschikte match erg eenvoudig met de handige zoekfunctie op de website. De zoekfunctie kun je naar eigen inzicht invullen, om te zoeken op geslacht, land van afkomst of de leeftijd van een mogelijke match. Met de uitgebreidere zoekfunctie voor betalende leden is het zelfs mogelijk om matches te sorteren op lengte, gewicht, opleiding, enzovoorts. Let wel, de leden moeten deze gegevens wel zelf aan hun profiel hebben toegevoegd bij het aanmaken van hun account. Niet iedereen zal dit gedaan hebben.

Seniorengeluk: een datingskans voor senioren!

Op basis van onze analyse van Seniorengeluk kunnen we concluderen dat deze datingsite de kans aan ouderen biedt om zich nog eenmaal te richten op het vinden van een leuke match voor de rest van hun leven. Niet alleen kun je op deze datingsite een leuke partner vinden, ook kun je vriendschappen voor het leven maken. Ga samen naar de bioscoop, regel een etentje met z’n tweeën of ga een avondje spelletjes spelen. Door de vele tips en handige werking van Seniorengeluk is het ook voor senioren heel eenvoudig om de website te gebruiken zonder veel kennis van computers te moeten hebben.

 

7 Beoordeling
Seniorengeluk Review

Het aanmaken van een nieuw account op Seniorengeluk is volledig gratis.

Populariteit
6.5
Gebruikersgemak
7.5
Functionaliteiten
7
Klantenservice
7
Kosten
7.5

Zoekwoord:

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review