Adultfriendfinder wordt als een van de grootste dating- en chatwebsites ter wereld beschouwd, wat niet voor niets is. De website beschikt over een ledenaantal van zo’n 40 miljoen internationale single en getrouwde mannen en vrouwen, waarmee het een zeer grote speler op de markt voor online dating is. Adultfriendfinder is niet alleen gericht op het creëren van dates voor singles, ook is het voor getrouwde mannen en vrouwen mogelijk om een vriendschap op te bouwen met leden van deze datingsite. Dit kan met iemand uit Nederland of België, maar ook met mensen van andere continenten.

Het platform is gericht op vriendschap, erotiek, online dating en tal van andere interessante aspecten die Adultfriendfinder zeker een bezoekje waard maken. Let er wel op dat de man-vrouwverhouding binnen dit netwerk niet helemaal gelijk is. Volgens de laatste cijfers is circa 85% van de leden mannelijk en een schamele 15% vrouwelijk.

Op zoek naar een nieuwe liefde

Dit datingnetwerk, vaak afgekort tot AFF, richt zich op mensen die op zoek zijn naar leuke contacten, swingers en vrijgezellen die verder durven te kijken dan de standaardmanieren van online dating. Dit blijkt onder meer uit de vormgeving van de website, waarbij men op de homepage van de website schaars geklede dames toont. Veel van de leden zijn bijvoorbeeld op zoek naar eenmalige seksafspraakjes met singles of met andere stellen, wat AFF minder geschikt maakt voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Mocht je toch deel willen nemen aan deze snelgroeiende community als serieuze single, zorg er dan voor dat je je verwachtingen vooraf duidelijk kenbaar maakt. Zo voorkom je teleurstellingen op een later moment!

Binnen het netwerk kun je van een groot aantal functies gebruikmaken om met andere leden in contact te komen. Denk bijvoorbeeld aan algemene chatrooms, de mogelijkheid om elkaar privéberichten te sturen en spannende webcam chats met andere leden. Wees je ervan bewust dat veel van deze functies niet te gebruiken zijn door leden met een gratis account. Je zal een betaald account aan moeten schaffen om van deze functies gebruik te kunnen maken. Dit is overigens niet direct een nadeel aan AFF, ook op veel andere online datingsites dien je voor het gebruik van dergelijke functies te betalen. Adultfriendfinder is een datingsite waarop een grote groep internationale singles actief is. Op die manier kun je ook mensen buiten Nederland en België leren kennen.

Een account aanmaken bij Adultfriendfinder

Het aanmaken van een nieuw account bij Adultfriendfinder is volledig gratis en kost relatief weinig tijd. Wanneer je aangemeld bent kun je een aantal basisfuncties gebruiken, zoals het bekijken van andermans profiel, foto’s, enzovoorts. Mocht je een serieuzer contact met mensen op willen bouwen of bijvoorbeeld ook webcam chats kunnen hebben, dien je een betaald lidmaatschap af te sluiten. Voor het gouden lidmaatschap betaal je bij Adultfriendfinder vijfentwintig euro per maand.

Let op: veel van de functies van Adultfriendfinder, zoals de chat, vergen Flash. Niet iedere computer beschikt hierover! Controleer dit altijd voordat je een betaald lidmaatschap afsluit bij Adultfriendfinder.

De belangrijkste voor- en nadelen op een rij

Hoewel Adultfriendfinder verschillende voordelen met zich meebrengt, zitten er ook een aantal nadelen aan dit online datingnetwerk. Het voornaamste nadeel is het hoge percentage mannen wat hier actief is. Als man kan het dus behoorlijk lastig zijn om een leuke vrouw te vinden, die niet al tien andere berichten van mannen heeft ontvangen. Ook voor single vrouwen is het hoge percentage mannen niet altijd een voordeel. Zij zullen veel berichten krijgen van mannen die ze in eerste instantie wellicht helemaal niet leuk vinden.

Ook het feit dat je voor veel functies over een betaald lidmaatschap moet beschikken zorgt ervoor dat leden na een paar maanden afhaken. Er zijn immers ook gratis alternatieven! Wees je er wel van bewust dat er bij deze alternatieven vaak aanzienlijk meer nepprofielen actief zijn. In die zin is het aanbieden van een betaald lidmaatschap door Adultfriendfinder een voordeel.

Een goed voorbeeld van een ander voordeel van deze datingsite is het grote aantal leden van Adultfriendfinder. Ook wordt er een uitgebreide zoekfunctie aangeboden om heel precies te kunnen zoeken naar een leuke match bij jou in de buurt. Tot slot zorgt de overzichtelijke vormgeving ervoor dat je de verschillende functies om in contact te kunnen komen met andere leden snel gevonden hebt. Denk bijvoorbeeld aan de algemene chat, de webcam chat, privéberichten, enzovoorts. Bekijk de verschillende profielen van andere leden en ga op zoek naar een leuke match, die qua profiel aansluit bij je eigen profiel op Adultfriendfinder.

Een professionele datingsite voor vrijdenkende singles

Al met al kan geconcludeerd worden dat Adultfriendfinder een datingsite is voor een zeer breed publiek. De datingsite richt zich duidelijk op vrijdenkende singles, mede door vormgeving van de website met schaars geklede dames. Je kunt via deze datingsite een match voor een date zoeken, een single zoeken om een seksafspraak mee te organiseren of als stel “swingen”. Kortom, voor iedereen wat!

Het grote aantal mannen zorgt er zeker voor vrouwen voor, dat de kans op een leuke match erg groot is. Andersom moeten mannen iets meer hun best doen om in de smaak te vallen bij de vrouwelijke leden.

Zoekwoord:

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review