Zoosk is een van oorsprong Amerikaans online datingnetwerk, waarop ook veel Belgen en Nederlanders actief zijn. Met Zoosk is het mogelijk om ook naar single mannen en vrouwen buiten de Benelux te zoeken! Inmiddels heeft het datingnetwerk meer dan 25 miljoen leden wereldwijd en is de mobiele app van Zoosk in zo’n 80 landen te gebruiken op mobiele apparaten. Zoosk is echter meer dan een datingnetwerk alleen! Je kunt Zoosk namelijk ook als sociaal netwerk gebruiken om in contact te komen met andere singles van over de hele wereld. Spreek af om als vrienden naar een bioscoop te gaan, kies voor een etentje of ga samen op vakantie. Wie weet wat voor moois er nog uit jullie vriendschap zal groeien?

Online dating heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen onder jongvolwassenen en ouderen. Deze site richt zich met haar netwerk voornamelijk op jongeren, die wereldwijd met elkaar in contact kunnen komen via deze datingsite. Het grote aantal leden zorgt ervoor dat de kans erg groot is dat je een leuke match vindt binnen dit netwerk.

Vind een leuke match onder miljoen jongeren

Om te kunnen beginnen met het vinden van leuke contacten binnen Zoosk is het belangrijk om een app te downloaden. Deze app is zowel voor iOS, als voor Android beschikbaar! Het feit dat je met elkaar kunt communiceren via je mobiele telefoon, zorgt ervoor dat Zoosk erg populair is onder jongeren. Je bent niet meer afhankelijk van een laptop en desktop en hebt overal toegang tot je profiel, je vrienden en de algemene chat.

Een ander uniek principe aan deze site is het gebruik van de Behavioral Matchmaking-technologie, waarvan Zoosk een van de weinige gebruikers is. Met dit algoritme wordt gekeken naar het gedrag wat je laat zien binnen het netwerk, waarop vervolgens mogelijke matches gebaseerd worden. Door deze precieze manier van het vormen van matches, is de kans op een succesvolle match relatief groot. Daarbij hoef je op deze manier geen lange vragenlijsten in te vullen bij het aanmaken van een account, maar hoef je enkel actief te zijn.

Een account aanmaken bij Zoosk

Het aanmaken van een nieuw account binnen Zoosk is volledig gratis. Met een gratis account kun je een eigen profiel invullen met informatie over jezelf, foto’s, etc. Ook kun je met een gratis profiel andere profielen bekijken. Voor het versturen van berichten heb je een betaald lidmaatschap nodig, die je vanaf €24,99 per maand af kunt sluiten. Standaard krijgen nieuwe leden een gratis bericht, die je naar de leukste match kunt sturen. Met een betaald lidmaatschap kun je ook van verschillende andere extra functies binnen het datingnetwerk gebruikmaken. Denk aan de mogelijkheid om met iemand te chatten, knipoogjes te versturen of virtuele cadeaus te geven. Kortom, een betaald lidmaatschap heeft een aantal interessante voordelen!

Wat zijn de voor- en nadelen van Zoosk?

De overzichtelijk vormgegeven website, het grote aantal leden en de grote mate van betrouwbaarheid maken Zoosk tot een van de populairste datingnetwerken voor jongeren. Het feit dat je een Facebookprofiel kunt gebruiken om je ook aan te melden voor Zoosk zorgt ervoor dat het netwerk over een grote mate van gebruiksvriendelijkheid beschikt. Naast de positieve kanten van deze datingsite zitten er echter ook een aantal nadelen aan dit netwerk.

Doordat deze site zo groot is geworden, kan het erg lang duren voordat je een antwoord op je vragen aan de helpdesk van dit datingnetwerk hebt. Daarbij kunnen deze berichten enkel in het Engels worden gestuurd, omdat Zoosk van oorsprong uit Amerika komt. Voor mensen die nauwelijks Engels spreken kan dit problemen met zich meebrengen.

Een ander nadeel zijn de marketingmethodes die deze site gebruikt om nieuwe leden te werven. Zo worden je vrienden ongemerkt uitgenodigd om ook deel te nemen aan Zoosk, zonder dat je hier expliciet toestemming voor gegeven hebt. Dit kan gezien worden als een inbreuk op je privacy, omdat anderen zullen weten dat je op Zoosk actief bent.

Tot slot valt op internet te lezen dat gebruikers klagen over het grote aantal nepprofielen wat op Zoosk actief is. Dit is een nadeel, omdat je nooit zeker weet of je echt met die leuke jongen of dat leuke meisje aan het praten bent. Mocht je een date organiseren, zorg er dan voor dat je zeker weet dat je met degene van de foto’s op Zoosk af gaat spreken door eerst te telefoneren of af te spreken via de webcam.

Een leuk datingnetwerk voor jongeren

Op basis van onze analyse van het Amerikaanse Zoosk kunnen we concluderen dat het een leuk netwerk is voor jongeren, die op zoek zijn naar contact met singles van over de hele wereld. Wees je ervan bewust dat er een aantal nadelen aan deze site zitten en dat een betaald lidmaatschap vereist is om leden berichten te kunnen versturen. Voor jongeren die moeite met Engels hebben zou bijvoorbeeld Tinder een beter alternatief zijn. Tinder is daarbij ook nog eens gratis!

 

6.5 Beoordeling
Zoosk Review

Het aanmaken van een nieuw account binnen Zoosk is volledig gratis.

Populariteit
6.5
Gebruikersgemak
6.5
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6
Kosten
7

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review