Facebook is een van de vele sociale media, die in de afgelopen jaren razendsnel gegroeid is naast bijvoorbeeld Twitter, Instagram en onlangs ook Snapchat. Op Facebook zijn miljoenen mensen van over de hele wereld actief, die elkaar dagelijks voorzien van persoonlijke updates, leuke berichten en vriendschapsverzoeken. Hoewel deze site niet gericht is op het afspreken van dates, biedt deze netwerksite je wel de mogelijkheid om met leuke mensen uit je omgeving in contact te komen. Dit kan het begin van iets heel moois zijn!

Een betrouwbaar online sociaal netwerk

Als we puur kijken naar betrouwbaarheid van sociale netwerken steekt Facebook hier met kop en schouders bovenuit, in vergelijking met andere datingnetwerken en sociale media. Wel moet gezegd worden dat veel gebruikers twijfelen aan het gebruik van hun persoonlijke gegevens door Facebook. Met deze site is het mogelijk om een eigen profiel samen te stellen, waarop je informatie plaatst over je leven, je interesses en de activiteiten die je dagelijks onderneemt. Dit kan met een kort tekstbericht, maar bijvoorbeeld ook met een foto of een leuke video.

Door steeds meer over jezelf te vertellen, kunnen je vrienden op deze site geïnteresseerd in je raken. Zij kunnen je bericht een ‘like’ geven of hierop reageren! Ga op zoek naar mensen uit je omgeving die je al kent, of die je beter zou willen leren kennen. Wanneer iemand eenmaal bevriend met je is, kun je gratis berichten versturen, kun je elkaar in een privébericht meer foto’s toesturen, enzovoorts. Een groot voordeel aan Facebook is dat je het sociale netwerk zowel via een mobiele app, als via de browser op je laptop of computer kunt gebruiken. Zo heb je overal toegang tot je berichten, vrienden, etc.

Maak een gratis account aan bij Facebook

Buiten het feit dat Facebook erg betrouwbaar is en miljoenen leden heeft, is het aanmaken en gebruik van een account volledig gratis. Er zijn geen situaties waarbij je moet betalen voor het gebruik van functies binnen Facebook, wat bij veel andere netwerken wel het geval is. Om toch te kunnen blijven bestaan en aan ontwikkelingen binnen het netwerk te werken, plaatst deze site regelmatig advertenties op je tijdlijn. Op het moment dat je interesse in een advertentie toont, wordt Facebook hiervoor betaald. Zo kan Facebook blijven bestaan en steeds weer nieuwe functies introduceren.

Nadelen van Facebook als datingsite

Hoewel Facebook erg veel interessante voordelen met zich meebrengt en ook voor singles behoorlijk interessant kan zijn bij het vinden van een match, is Facebook geen datingsite. Dit zie je aan de leden die hier actief zijn, aan de opbouw van de website en aan de mogelijkheden die geboden worden. Leden kunnen het bijvoorbeeld erg raar vinden als je ze plotseling om meer informatie vraagt. Ook heeft niet ieder lid op zijn of haar profiel staat wat zijn of haar relatiestatus is. Het kan dus voorkomen dat je interesse in een man of vrouw toont die al een langere tijd een relatie blijkt te hebben.

Er zijn op deze site verschillende groepen waar je bij aan kunt sluiten. Een aantal van deze groepen is specifiek gericht op single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe partner. Probeer het eens in deze groepen, door hier een kort bericht te plaatsen met een introductie van jezelf. Zo weten andere leden van de groep meteen of je bij ze past, of dat ze nog even verder moeten zoeken.

Gezellig platform om nieuwe mensen te leren kennen

We kunnen concluderen dat Facebook een gezellig, sociaal platform biedt, waarop je met nieuwe mensen in contact kunt komen. Het blijkt echter lastig te zijn om via Facebook een geschikte match voor een date te vinden, omdat het merendeel van de leden hier niet naar op zoek is. Wanneer je eenmaal een leuke match op een andere datingsite gevonden hebt, kun je hem of haar logischerwijs wel als vriend op deze site toevoegen. Zo kun je buiten de datingsite om met elkaar in contact blijven, zonder dat de date via Facebook geregeld moet zijn.

Mocht je toch op zoek willen gaan naar een leuke match via Facebook, zoek dan in de groepen die hiervoor bedoeld zijn. Er komen steeds meer groepen bij, die ook voor een steeds specifieker publiek bedoeld zijn. In de meeste gevallen moet een beheerder van een dergelijke groep je aanvraag om toe te mogen treden goedkeuren.

 

7 Beoordeling
Facebook Review

Buiten het feit dat Facebook erg betrouwbaar is en miljoenen leden heeft, is het aanmaken en gebruik van een account volledig gratis.

Populariteit
7
Gebruikersgemak
7
Functionaliteiten
7
Klantenservice
7
Kosten
7

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review