Mingl is een online datingsite die zich op verschillende manieren probeert te onderscheiden van de bestaande datingsites. De website werd in 2013 opgericht, waarmee het een relatief jonge datingsite is. Het hoofdkantoor van Mingl is in Bilzen gevestigd. Het voornaamste voordeel aan Mingl ten opzichte van andere online datingsites is de mogelijkheid om gratis in contact te komen met anderen. Opvallend is dat Mingl zichzelf niet als datingsite in de markt probeert te zetten, maar juist een ontmoetingsplaats zegt te zijn voor verschillende doelgroepen.

Nieuwe mensen leren kennen via Mingl

Binnen veel datingnetwerken dien je voor een lidmaatschap te betalen als je in contact wilt komen met andere leden. Hoewel het bekijken van profielen vaak gratis is, dien je te betalen voor het versturen van berichten. Mingl breekt met deze gedachte en biedt leden de mogelijkheid om een gratis account aan te maken, waarmee het mogelijk is om kosteloos en onbeperkt te communiceren met andere leden.

Deze datingsite beschikt over verschillende interessegroepen waar je jezelf bij aan kunt sluiten. Zo kun je met nieuwe mensen in contact komen, kun je dingen bespreekbaar maken, enzovoorts. In dat opzicht is Mingl geen echte datingsite, maar meer de ontmoetingsplaats die het ook zegt te zijn. Het is binnen de site mogelijk om je bij een interessegroep aan te sluiten, maar ook om zelf interessegroepen te creëren. Wie weet wat voor leuke mensen je op deze manier tegen het lijf loopt!

Een account aanmaken bij Mingl

Het aanmaken van een nieuw account bij Mingl is erg eenvoudig en kosteloos. Na het invoeren van enkele gegevens heb je direct toegang tot alle functies die Mingl haar leden biedt. Op de website van deze datingsite word je er op verschillende plekken op geattendeerd dat de functies gratis te gebruiken zullen blijven, omdat Mingl dure abonnementen voor online dating niet van deze tijd vindt. In ruil voor het feit dat je als lid gratis gebruik kunt maken van alle aangeboden functies, krijg je wel reclames te zien. Met de inkomsten die Mingl uit de advertenties haalt kan de website steeds verder verbeterd worden.

Met een account op Mingl is het mogelijk om andere profielen te bekijken, om je eigen profiel uit te breiden met nieuwe foto’s of informatie, enzovoorts. Ook kun je zien wie je profiel bekeken heeft, wat een groot voordeel is. Zo weet je immers meteen met wie je een mogelijke match hebt, wie je leuk vinden, enzovoorts. Wanneer je een leuke match gevonden denkt te hebben kun je hem of haar gratis berichten toesturen.

Tip: meld je aan bij de interessegroepen van Mingl! De interessegroepen zijn de meest eenvoudige manier om met nieuwe mensen in contact te komen.

Voor- en nadelen van Mingl

Hoewel Mingl naar eigen zeggen geen officiële datingsite is, biedt de website voldoende mogelijkheden om met andere leden in contact te komen en een leuk contact op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de interessegroepen, de mogelijkheid om andere leden een berichtje te sturen, enzovoorts. Het feit dat het aanmaken van een account en het gebruik van alle aangeboden functies gratis is, zorgt ervoor dat Mingl steeds populairder wordt voor online dating. Er zijn immers maar weinig datingsites waarop je niet hoeft te betalen voor het versturen van berichten, het bekijken van andermans foto’s, enzovoorts.

Wees je er echter wel van bewust dat er ook een aantal nadelen zitten aan het feit dat deze datingsite gratis is. Denk bijvoorbeeld aan de kans dat je met nepprofielen in contact komt! Nepprofielen worden een steeds hardnekkiger probleem voor datingsites. Een nepprofiel probeert je met mooie praatjes of met andere slimme trucjes geld afhandig te maken. Om te voorkomen dat je tegen teleurstellingen aanloopt is het raadzaam om voor een date altijd te telefoneren met een match of elkaar bijvoorbeeld via een webcam te bekijken.

Een ander verbeterpunt voor Mingl is de vormgeving van de website, die momenteel nog ietwat amateuristisch overkomt ten opzichte van veel andere websites voor online dating. Deze punten wegen echter niet op tegen het grote aantal voordelen die deze online ontmoetingsplek single mannen en vrouwen biedt. Door alert te blijven tijdens het contact met andere leden, is de kans op teleurstellingen klein. Daarbij kijk je na verloop van tijd vanzelf door de iets minder mooie vormgeving heen, omdat het immers voornamelijk om de leden gaat die hier actief zijn.

Conclusie: een gezellige ontmoetingsplek voor een breed publiek

Na een analyse van Mingl kunnen we concluderen dat deze relatief jonge online datingsite een ideale ontmoetingsplek biedt aan een zeer breed publiek. Door de verschillende interessegroepen die momenteel al bestaan zal je altijd een groep mensen vinden waar je je fijn bij voelt. Anderzijds kun je er ook voor kiezen om zelf een nieuwe interessegroep aan te maken.

Het grootste voordeel aan Mingl is de mogelijkheid om gratis in contact te komen met andere leden, zonder vast te zitten aan dure betaalde lidmaatschappen. Transparantie staat bij deze site voorop, wat in verschillende elementen van de website naar voren komt. Maak een gratis account aan en ga op zoek naar leuke contacten met dezelfde interesses!

 

6 Beoordeling
Ming Review

Het aanmaken van een nieuw account bij Mingl is erg eenvoudig en kosteloos.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
6
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6.5
Kosten
6

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review