Vrouwen ontmoeten online? Hier moet je op letten

Voor veel mannen is het internet het ideale medium om vrouwen te leren kennen. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om via het internet te daten. Denk hierbij aan datingsites, chatsites, dating apps en natuurlijk social media. Ondanks al deze mogelijkheden vinden veel mannen het toch lastig om daadwerkelijk die eerste date van de grond te krijgen. Om deze mannen een vriendelijk duwtje in de goede richting te geven, bieden we wat handige tips aan om een eerste date te kunnen realiseren met die ene leuke vrouw.

Je profiel

Laten we eens beginnen bij de basis, en dat is je profiel. Wat wil je overbrengen? Vrouwen willen graag weten met wie ze contact hebben en of je aan haar wensen voldoet. Plaats dus meerdere duidelijke foto’s van jezelf die een duidelijk beeld geven van hoe je bent en waar je van houdt. Houd er rekening mee dat als je bijvoorbeeld festivalfoto’s op je profiel zet, dat je door een vrouw die serieuze bedoelingen heeft als losbollig bestempeld kan worden. Maar een feestbeest kan het weer fantastisch vinden.

Heb helder wat voor vrouw je wil aantrekken en gebruik de foto’s die je instaat stellen om dat voor elkaar te krijgen.

Daarnaast is het belangrijk dat je een stukje schrijft over wie je bent, waar je mee bezig bent en waar je van houdt. Een gouden tip is om wat humor in je tekst door te laten schemeren, want dat is één van de top vijf eigenschappen die vrouwen zoeken in een man.

Veel mannen hebben een erg statisch en serieus profiel. Door je humor te tonen spring je er gelijk uit. En ja, niet elke vrouw zal het waarderen, maar wil je elke vrouw daten? Of heb je liever dat een vrouw met dezelfde humor zo blij van je profiel wordt, dat ze je spontaan iets stuurt? Durf keuzes te maken!

Het versturen van een eerste bericht

Wanneer jij je eerste internet dating bericht verstuurt bedenk wat je wilt overbrengen, wanneer je vrouw benadert. Wanneer je een serieuze date wilt, ga dan bijvoorbeeld niet alleen op een foto af. Een foto met een aantrekkelijke vrouw trekt veel aandacht naar zich toe. En de valkuil is dat je een leuk compliment geeft, wat al 100 andere mannen hebben gegeven.

Daarnaast steek er ook niet te veel tijd in als je een ‘model’ ziet. Er zijn veel vrouwen die alleen voor de aandacht op internet zitten en geen daadwerkelijke actie willen. Het kan ook zijn dat het een nep profiel is.

Richt je energie op de vrouwen die ook echt de intentie hebben een leuke man te ontmoeten. Vrouwen die zelf ook tekst in hun profiel hebben staan zijn veelal serieus. Daarnaast haal je ook meteen informatie uit de tekst die je kunt gebruiken voor een eerste bericht.

Vrouwen vinden het prettig als er raakvlakken zijn met een man, benoem deze op een leuke manier in je eerste bericht. Wees niet dus niet standaard en afgezaagd.

Wanneer je deze vrouw aantrekkelijk vindt, kun je haar alleen een compliment geven als het om haar innerlijk gaat en je er iets unieks van kan maken. Overspoel haar niet met complimenten, daar deinzen vrouwen van terug. Stel ook niet direct in je eerste bericht voor om op date gaan, want vrouwen hebben vaak wat meer tijd nodig om er zeker van te zijn of je wel de persoon bent die je bent. Vaak gaan er wat berichten heen en terug voordat je het kunt voorstellen, en wie weet is zij jou wel voor! Probeer je berichten (en vooral de eerste indruk) in duidelijk en correct Nederlands te typen. Dat komt intelligent over, en dat zorgt ervoor dat de inhoud haar volledige aandacht krijgt, zodat ze geïntrigeerd raakt en jou iets terugstuurt!

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review