Couchsurfing, wellicht heb je er nooit eerder van gehoord. Toch blijkt dat Couchsurfing na de oprichting in 2004 mateloos populair geworden is onder een groot publiek. Met dit netwerk is het mogelijk om in contact te komen met toeristen die een bezoek aan Nederland of België brengen. Je kunt toeristen aanbieden om iets in je woonplaats te gaan doen, maar je kunt ze ook een plek op de bank aanbieden om te overnachten.

Wees je ervan bewust dat niet alle leden van Couchsurfing op zoek zijn naar serieuze dates. Veel van de leden zijn op zoek naar een slaapplaats, waar ze tijdens hun bezoek aan een stad kunnen overnachten.

Uniek en verbindend concept

Het idee achter Couchsurfing is volledig nieuw, althans bij de introductie in 2004 was het concept nieuw. Tegenwoordig zijn er duizenden toeristen die via deze website op zoek gaan naar een plek om te overnachten. Bij het aanmaken van een account kun je meer informatie over jezelf delen door je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Ook kun je foto’s aan je profiel toevoegen, waardoor je profiel nog persoonlijker wordt. Dit kan zowel als een toerist, als ook als een aanbieder van een plek op de bank. Op basis van je profiel kun je zoeken naar leden die op zoek zijn naar een slaapplek of naar leden die zelf slaapplaatsen aanbieden.

Wanneer je een leuke match gevonden denkt te hebben kun je het lid een bericht sturen met het verzoek om bij hem of haar te overnachten. Ook kun je andere toeristen uitnodigingen om in je eigen woning te blijven slapen. Als iemand op je verzoek in besluit te gaan, beleven jullie gegarandeerd een unieke ervaring.

Een gratis account aanmaken voor Couchsurfing

Het aanmaken van een account bij Couchsurfing is volledig gratis, wat het erg aantrekkelijk maakt om op deze manier te zoeken naar een slaapplek. Buiten het zoeken naar een slaapplek kun je ook lokale mensen uitnodigingen om je een rondleiding door de stad te geven, meer informatie te delen over de omgeving van een stad, enzovoorts.

Ook leuk zijn de verschillende activiteiten die via de website georganiseerd worden door verschillende personen en organisaties. Je kunt als lid gratis aan deze evenementen deelnemen, om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe ervaringen op te doen, enzovoorts. Het netwerk is niet specifiek gericht op online dating, maar je kunt hier wel leuke contacten opdoen. Wie weet wat daar in de toekomst uit kan groeien!

Risico’s aan het gebruik van Couchsurfing

Hoewel het gebruik van Couchsurfing op voorhand wellicht erg aantrekkelijk lijkt, zitten er ook een aantal risico’s aan het gebruik van dit netwerk. Je weet immers nooit precies wie je over de vloer krijgt of in het geval van een toerist, waar je komt te slapen. Op het profiel van een lid van Couchsurfing zie je enkel een foto, wat persoonlijke informatie en eventuele contactmogelijkheden. Doordat het netwerk volledig gratis is, zijn hier nepprofielen actief die je geld afhandig proberen te maken. Met zielige verhalen proberen zij leden te overtuigen om geld over te maken, zonder dat zij hier nog iets van terugzien. Ook het contact wordt vaak direct verbroken na het overmaken van het geld.

Let dus zowel als aanbieder van een slaapplaats, als ook als toerist op de risico’s die je loopt als je op het aanbod van anderen ingaat. Leer elkaar eerst wat beter kennen voordat je iemand tot je huis toelaat. Spreek bijvoorbeeld af om eerst samen de stad te gaan verkennen.

Een gratis slaapplek en veel nieuwe contacten

Wanneer je de risico’s van het gebruik van Couchsurfing goed in kunt schatten, zitten er veel voordelen aan dit netwerk. Je hebt een gratis slaapplek en kunt veel nieuwe mensen leren kennen tijdens je verblijf in een andere stad! Hoewel de meeste leden hun slaapplek gratis aanbieden, is het niet ongebruikelijk om een aanbieder een kleine vergoeding of een leuk cadeautje te geven. Neem bijvoorbeeld producten uit je eigen streek mee, die je na je verblijf weg kunt geven.

 

6 Beoordeling
Couchsurfing Review

Het aanmaken van een account bij Couchsurfing is volledig gratis, wat het erg aantrekkelijk maakt om op deze manier te zoeken naar een slaapplek.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
6.5
Functionaliteiten
6.5
Klantenservice
7.5
Kosten
5.5

Jouw mening is waardevol!

Schrijf een Review